torstai 6. huhtikuuta 2017

Wonder ratsastuksia 28.-29.3

Heissan! Eli kuten joku varmaan tietää menin tiistaina ja keskiviikkona Wonderilla Seelan olessa lomalla. Tiistaina menin Wonderin itsenäisesti ja Isabella lähti seuraksi ja kuvaamaan. Myös Pinja tuli ottamaan muutamia kuvia. Molemmat otti toosi hienoja kuvia ja laittelenkin niitä tänne paljon, eli kaikki tiistain kuvat on c Isabella ja Pinja. Keskiviikon ratsastuskuvat on Linan ottamia ja Iina otti myös muutaman kuvankeskiviikkona.

 Eli ensin tiistaista, lähetiin Isabellan kanssa suoraan koulusta tallille, vaihettiin kamat ja lähetiin hoitamaan Wonderia. Pihalla paisto niin kivasti aurinko että mentiin pihalle hoitamaan ponia. Samalla Bella nappas pari kuvaa.


Sitten mentiin sisälle varustamaan ponia ja siitä lähdettiinkin maastoon kävelemään. Vedettiin ponille korvahuppukin, jos olis kuulunu paljon kaikenlaisia ihme ääniä, mutta poni oli ihan super.


Maastosta menin hevoskentälle, joka näytti todella hyvältä ja sitä olikin. Päästiin menemään kaikki askellajit hevoskentällä eikä tarvinnut lähteä yhtään maneesiin kökkimään. Kentällä hain lähinnä vähän tuntumaa poniin, joka oli vapaapäivän jälkeen vähän hankala (sekä mulla kaikki nappulat ihan hukassa). Tein ympyröitä ja voltteja ja muita isoja kuviota sekä parit pysähdykset. Bella huuteli mulle kentän laidalta samalla vähän ohjeita, lähinnä mun istunnasta. Bella keskitti huomioita mun käsiin joita pidän ihan liian suorana, ja itseasiassa oli aika paljonkin hyötyä, sillä eilen sain käsiä jo paljon paremmin pidettyä.


Kun olin mennyt kaikki askellajit läpi ja hakenut vähän tuntumaa lähetiin maastoon. Maastossa otin raveja ja laukkoja ja poni innostu oikeen kunnolla, mutta pisteet ponille kuunteli mua kuitenkin eikä ollut liian villi. Myös Pinja ilmestyi kameran kanssa paikalle ja molemmat räpsivät kuvia.
spotatkaa ihana bellaLopuksi viltti päälle ja lähdettiin kaikki yhdessä kävelemään loppukäyntejä maastopolulle. Sitten vaan tallin eteen, alas selästä, rapsutukset ja sokerit ponille. Pinja nappasi vielä pari kuvaa ja Bella lähti hakemaan matkan varrelle unohtunutta raippaa.

Sitten vaan poni sisälle, kamat pois, hoidetaan poni pois ja pestään kamat. Sitten kävin vielä hoitamassa parit jensujutut.Seuraavaksi mennään keskiviikkoon. Tallille tultuani hoidin Ruun ja tein muita juttuja hevostallissa. Siitä sitten menin ponitalliin ja nappasin ponin taas ulos hoidettavaksi, kun aurinko taas paistoi kirkkaalta taivaalta. Karvaa lähti ponista enemmän kun on sallittua ja piha ja hoitaja oli täynnä valkoisia karvoja. Taas kamera kävi Pinjan ja Iinan toimesta. Poni pääsi hetkeksi karsinaan vielä lepäilemään.

Kävin vaihtamassa omat kamat päälle ja sitten vaan ponille vaan varusteet päälle ja ulos kävelemään ennen tuntia. Oltiin siis sovittu ratsastuksen opettajan kanssa että voin tulla Wonderilla omalle tunnille, mikä oli tosi kiva sillä mun opettaja on myös noiden valmentaja ja tuntee ponin hyvin.


Alkukäyntien maastossa jälkeen menin muiden sekaan kentälle, sillä oltiin myös koko ratsastustunti ulkona. Alkutunnista W oli vähän jännittynyt ja tuijotteli vain muita hevosia, varsinin jos joku oli ponin takana oli tosi jännää eikä voinut kulkea sinne minne ratsastaja pyytää. Pienten ravailujen jälkeen poni alkoi kuitenkin keskittyä enemmän muhun ja alkoikin tulla hiljalleen tosi kivaksi ratsastaa.

Mentiin tunnilla ympyröitä ja voltteja, ajatuksena se että hevoset pysyisivät hyvin kuulolla kun oltiin tuntihevosten kanssa ensimmäistä kertaa ulkona. Wonder taipui ihan hyvin ja kuunteli mua, ehkä vähän liikaakin sillä oikeassa kierroksessa ei alkuun meinnanut tullamitään kun itse istuin vasemmalla. Mutta siis tottakai hyvä että poni rokottaa mun virheistä niin on pakko itse korjata ne.


Laukoissa poni oli hyvä, ekassa nostossa poni juoksi vähän alta mutta kun sain kiinni nosti hyvin. Loput laukat meni hyvin. Tehtiin laukkojen aikana paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä, suoraan laukoista. Poni kuunteli mua ja saikin kehuja.


Laukkojen jälkeen mentiin muutamat etuosakäännökset ja poni teki käännös käännökseltä paremmin.
Lopuksi ottetiin vielä ravin pidennyksiä kokorataleikaalla, jotka meni meillä hyvin, vaikka meinattiinkin törmätä edelliseen.

Sitten vielä loppuravit ja taas maastoon kävelemään. Ei kyllä ollut kovin huono päivän päätös kävellä parhaan ponin kanssa auringon laskiessa.

En tiiä päädynkö vielä ponin selkään mutta jos sinne päädyn niin nyt on kyllä ainakin taas paljon tietoa siitä miten saan ponia paremmin ratsastettua paremman tuntuiseksi.


Suuri kiitos Seelalle siitä että ponin selkään pääsin, sekä kypärän lainasta kun omaa ei vielä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti