tiistai 21. maaliskuuta 2017

Tallipäivä 20.3

Moi! Mä innostuin eilen tästä blogiin päivittämisestä oikeen kunnolla, joten päätin kirjottaa mun tän päivässtä tallipäivästä. Joitain kuvia muistin ottaa tallilla, mutta loput kuvat paikailen sitten vaan vanhoilla kuvilla.
kuva viime viikolta, mutta tälläsiä säitä aina
Lähdin tallille suoraan koulusta, josta pääsin jo yhdeltä. Tallilla oli ihana auringon paiste ja päädyinkin harjaamaan Tintin eilisten lämppäräiden patjat ja pintelit ulos. Autoin siinä välissä myös vähän Pentin kanssa.
Pentti ja Kylli syksyllä
Pinteleiden jälkeen pesin kaikki suitset ja vyöt joita oli käytetty tänään sekä harjasin vähän jensulassa. 
huono kuva muuta pintelit harjattu
Sen jälkeen menin ponitalliin jossa poni ja Seela olikin lähdössä hommiin. Puin ponille suitset ja lähdin maneesiin laittamaan pari kavalettia valmiiksi. Samalla Ruusukin ilmestyi tallille.
kavaletti ja hienosti kulkeva poni
Mentiin Ruusun kanssa hoitamaan Ruu ja Onni samaan aikaan. Ruu oli aika seurallinen ja yritti rapsuttaa mua hiuksista purusella turvallaan. Pesin myös vähän Ruun kuppeja.

Ruusu ja Onni viime syksynä
Kun hepat oli harjattu ja kupit pesty alettiin vähän siivoamaan ja tuulettamaan jensulaa, joka on siis jensuhevosten oma satulahuone, jossa säilytetään kaikki hevosten tavarat. Otettiin mattokin ulos, jota ei ole sieltä ulos otettu sitten viime kevään ja se olikin aika pölyinen. Harjattiin enimpiä pölyjä muutenkin pois ja avattiin ikkunoita. Mutta vasta parin viikon päästä siivotaan kunnolla kaikkien hoitajien voimin.


Sitten vielä annoin Tintille vähän extra heiniä ja juteltiin Ruusun kanssa vähän muiden hoitajien kanssa ja alettiin tehä kotiin lähtöä.

Ei mikään kovin ihmeellinen päivä, mutta oikeen kiva kuitenkin. Aattelin että voisin yrittää laittaa tänne vähän enemmänkin tälläsiä juttuja myös normipäivistä. Sekä tietenkin kisoista ja muista sellasista jutuista. Ja jos jollain on jotain postaus ideoita tai toiveita saa laitella koska vaan vaikka kommentteihin tai instassa tms.
Ihanaa kevättä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti