sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kesäkuulumisia

Hyvää alkanutta syyskuuta! Aika on taas vierähtänyt silmissä ja mun bloginkin taukko venähti tosi pitkäksi. Mulla tuli niin paljon kaikenlaisa että päätin pitää pienen tauon blogista. Mutta tässä postauksessa kerron mitä mun kesässä on tapahtunut. Tuntuu vähän tyhmältä julkasta kesäkuulumiset syyskuussa mutta kirjotan tähän nyt nopeesti alkusyksystäkin.


Kouluponi <3
 Eli siis mun viimesin postaus on siitä kun olin Laaksolla hoitamassa, sen jälkeen arki on ollut aika normalia, eli olin loppu kevään lähes joka päivä tallilla, tietenkin vähän kokeitten mukaan, mutta varsinkin ihan viimeiset viikot olin joka päivä tallilla. Kesäloman alkaessa tallilla tuli vietettyä monta tuntia jokaikinen päivä, parista tunnista eteenpäin. Hoidin jokapäivä Wonderin ja yleensä jonkun toisenkin hepan, joko Ruun tai Lennonin. Kesäloman ensimmäisellä viikolla Seela oli riparilla ja mä hoidin ja liikutin ponia sen viikon, tehtiin ponin kanssa aika renoosti hommia kun poni sai puoliksi lomailla sen viikon, mutta vähän kouluvääntöäkin tehtiin.
Höntsäily kuvia kuva Ellen
Vähän jotain kouluväännön tapasta... kuva Lafi

  Kesäloman kolmanella viikolla lähdin tätini kanssa Roomaan parin päivän kupunkilomalle, Roomassa oli oiken mukavaa, välillä vähän turhan lämmintä mun suomalaiseen makuun. Rooman jälkeen lähin perheen kanssa mökille juhannuksen viettoon.

pari kuvaa Roomasta

päätin visusti olla laittamaltta kuvaa Colosseumista vaikka se onkin hieno...

 Rooma- Mökkiloman jälkeen aloin taas käydä tallilla, neljännellä kesäloman viikollla autoin yhdellä ratsastuskurssilla, ja hoidin ponia ja hevosia pari viikkoa.Tallilla olin taas pari viikkoa, pitkiä päiviä, mutta heppojen takia tekee vaikka ja mitä. Niiden parin viikon aikana kävin myös kisoissa hoitamassa. Seelan ja Wonderin mukana laaksolla iltakisoissa, Ruun omistajan ja Onnin kanssa, myös Emmi oli mukana (Emmin blogi, käykää toki lukemssa). Sunnuntaina lähettiin Emmin kanssa tuntsareitten mukaan Espoon ratsastuskoulujen mestaruuksiin auttelemaan, kaikissa kisoissa oli tosi kivaa ja mun mielestä oli tosi kiva käydä vähän eri ihmisten kanssa kisoissa, niin oppii vähän erilaisia käytäntöjä:) Tein myös tallintekoharjoittelun, ja alan nyt tekemään tallia viikonloppuisin.

tätä se on kisoissa, kuva Jaana Liikanen
  Heinäkuussa tuntsarit lähtivät laitumelle ja Wonder tuli joksiskin aikaa heppatalliin kun pponitaalli laitettiin kiinni, mutta mä olin tallilla vaan muutaman päivän silleen että poni oli heppatallissa, koska oltiin mökillä ja sitten poni oli pois, poni meetingissä, ja sitten mä olin taas partioleirillä, ja kun partioleirin jälkeen tulin kotiin ja pääsin tallille asti niin poni muuttikin jo takaisin ponitalliin. Viimesten lomapäivien aikana olin tallilla enemmän ku varmaan ikinä, joka päivä tallilla on menny vähintään kolme tuntia, yleensä lähemmäs seitsemää... Mutta jotenkin se aika vaan vieräähtää, ja vaikka mut useesttikkin tallilta saattaa löytää sanomasta että mä en löydä tekemistä, niin sillon A) en jaksa tehä jotain tai B) oon oikeesti tehny kaiken järkevän tehtävn sillä hetkellä, sillon mulle voi keksiä kaikkia super kiinnostavia hommia (tai antaa vaan kaikki tylsät hommat). Loppu lomalla kävin ponin mukana ypäjällä hoitamassa ja sit kans ainossa ponicupin finaalissa.
Koulujen alun jälkeen oon käyny kuusi kertaa viikossa tallilla ja oon päättäny että pidän yhen tallivapaan joka viikko. Arki on lähteny rullaamaan tosi kivasti, koulusta meen suoraa tallille ja hoidan yhden tai kaksi heppaa. Kisoissa oon ollu muutamissa, henkilökohtasissa aluemestaruuksissa Ainossa Wonderin kanssa ja Tintin mukana tänään Laaksolla. Oon nyt myös alkanut tehdä tallia. Ja Lennon multa valitettavasti jäi pois kuvioista kun ei aika riittäny kolmelle hevoselle mutta se on hyvissä käsissä sen nykysillä hoitajilla.
Ens perjantaina lähen suoraan koulusta ponin mukaan Ypäjälle ja takas tullan lauantaina jolloin on sitten vielä Soukassa kisat jossa nähdään ehkä Ruukin. Sunnuntaina teen sitten vielä tallia... saa nähdä miten ton koulun käynnin kaa käy. ¨
Mutta tässä mun heppakuulumisia hyvin nopeesti ja yritän nyt tänne päivitellä taas useemmin.
Hyvää syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti