lauantai 15. lokakuuta 2016

Ruun jalka

Moi! Joku varmaan onkin jo kuullut että Ruulla oli jalassa jotain ja oli saikulla tässä jonkin aikaa. Mä ajattelin nyt sen sijaan että ripottelisin aiheesta vähän johonkin tehä ihan postauksen siitä että mikä jalassa ehkä oli ja siitä mitä kaikkea mä tein saikulla olevan hevosen kanssa.


Elikäs siis, mä olin maanantaina ihan normaalisti tallilla ja hoidin hepat, Ruu oli vähän normaalia vaisumpi ja varoi vasenta etujalkaa, mutta varasi sille hyvin kun vähän töni. Jalka oli vähän lämmin, mutta samalaisia eroja jalassa on ollut ennenkin, jalka ei ollut mitenkään turvonnut tai mitään ja hevonen liikkui ok, vaikka karsinassa liikuttelin että ei tietenkään ihan täydellistä tietoa ole liikkuvuudesta. No mä lähin kotiin ja illalla luin tallilaisen heppakäyttäjältä että Ruun jalka oli turvonnut ja heppa oli ontunut tosi pahasti, no mä menin ihan paniikkiin- oliko tää mun syy, tai olisko mun pitänyt olla vielä tarkempi ja sanoa jollekkin jalasta ja olisiko mun pitänyt käydä vielä tarkistelemassa jalkaa tai jotain.Yksi meidän tallin ratsastuksenopettaja oli sanonut että jalassa kaviopaise mutta mitään tarkkaa ei tiedetty. No sain tietää vähän enemmän illan ja totesin vain että huomenna on pakko mennä tallille.

Kuvasta ei nyt hirveen hyvin nää mutta jalka oli kuitenkin turvonnut reippaasti
 Seuraavana päivänä menin suoraan koulusta tallille ja suoraa päätä Ruuttuksen luo, jalka oli lämmin ja turvonnut mutta heppa oli paljon virkeempi kuin eilen, eli ei kuitenkaan kovin pahasti sairas ollut, No ohjeeksi oli jätetty että pieni kävelylenkki ja letkutusta, Ruu käveli aluks ihan ok, mutta varoi jalkaa tosi paljon, mentiin pienen kävelyn jälkeen letkuttamaan Ruun toisen hoitajan kanssa. Letkutettiin jalkaa varmaan 25min, kun tultiin pois pesupaikalta Ruu ontui tosi paljon ja oikeen "koukkas" maahan kun yritti kävell kunnolla jalalla. No mentiin sisään ja hoideltiin heppa ja rapsuteltiin paljon, ja muutenkin yritettiin pitää hepalle vähän seuraa kun joutui kuitenkin seisomaan koko päivän sisällä. Kävin illalla vielä uudestaan kävelyttämässä Ruun ja käveli paljon paremmin kuin ekalla kerralla tiistaina, mutta varoi jalkaa edelleen. Letkutin melkeen puol tuntia jalkaa koska oli turvonnut ja aattelin että mieleummin vähän pidempään sitten letkutan sitä kun se kuitenkin auttaa. Ja taas Ruu ontui paljon kun käveltiin pesupaikalta talliin- onneks kuitenkin vähän vähemmän kuin viime kerralla.
Saatiin tosi kivoja kuvia tän viikon aikana<3
 Keskiviikkona menin taas suoraan tallille ja kävin moikkaamassa pappaa, sitten menin tallityöntekijän kanssa pelkästään letkuttamaan jalan, ontui pesupaikalle mentäessä ja sieltä tultaessa. Sitten hoidin Ruun ja rapsuttelin sitä taas paljon. Vähän myöhemmin kävin vielä kävelyttämässä ja uudelleen letkuttamassa jalan- heppa oli parempi kuin edellisenä päivänä ja jalkakaan ei ollut niin turvonnut kuin tiistaina vaikka olikin turvonnut edelleen. Tallinpitäjä sanoi että jalassa voisi hyvin olla joku kaviopaise tai mustelma koska käveli aina hunommin kun oltiin kävelty alustalla missä kivi tai joku muu sellainen olisi voinut osua jalkaan jolloin Ruuta olisi sattunut.

Tosi moni tuli kaveria tervehtimään- myös muut eläinkaverit :)
 Torstaina ja perjantaina kävin tallilla- Ruu oli päivä päivältä parempi ja turvotusta oli vähemmän joka päivä ja Ruu alkoi olla välillä tosi ärsyttävä kävelyttää kun energiaa alkoi olla aika paljon varastossa, perjantaina pappa käveli jo puhtaasti.

Ja lisää letkutusta...
Ja taas päiväkävelyllä
 Lauantaina Ruun vuokraaja nousi Ruun selkään, Ruu käveli kuuelma ihan hyvin, mutta liikerata ei ns. ollut kokonainen vasemassa eujalassa, joten Ruun kanssa vain käveltiin. Vuokraaja myös letkutti jalan ja hoisi Ruun joten mä en hirveesti touhunnut lauantaina. Ruu pääsi myös tarhaan aamulla kun ei enää ollut ontunut niin paljoa.

Siellä ne menee taas!
 Sunnuntaina Ruu käveli tosi pieniä askelia ja käveli vajaalla liikeradalla, letkutin jalkaa vaikka olikin jo turvotus käytännössä laskenut, sillä uusia ohjeita ei annettu, niin tein varman päälle.
 Maanantaina Ruu kävi edelleen tosi pieniä askelia ja käveli mun mielestä vielä huonommin kun sunnuntaina, letkutin jalan ja kävelytin vähän pidempään kun Raija sanoi että voi kävellä vähän pidempään vaan jos kävelee ihan ok, niin saa vähän olla ulkona ja liikkua. Lähdin taas kotiin, kotona sain kuulla että mun kaveri oli käynyt ratsastuksen opttajan pyynnöstä käynyt vähän kävelemässä ja ravailemassa Ruun selässä, pappa oli puhas.


Tää yhtälö oli hankalampi päivä päivältä,
 kun energiaa olisi ollut muuhunkin kun pesuboksissa seisomiseen...
 Tiistaina Ruu menikin sitten jo vuokraajan kanssa tunnilla ja kaikki askellajit oli ollu puhtaita. Joten heppa on taas back the business ja ollutkin jo loppuviikon tunneilla ja kaikki on ollut hyvin<3

Papalla tuli nälkä kesken kävelyn

Jalassa oli lopulta luultavasti kaviopaise joka onnkes kuitenkin lähti itsestään eikä tarvittu onneksi eläinlääkäriä tai kengittäjää. Vaikka tää ei oo ollu ehkä maailman hauskin viikko mä oon taas oppinu ihan hirveesti. Tän viikon aikana oon ollu niin huolissani ja samalla niin onnellinen, koska tän viikon aikana Ruu tuntu niin tutulta ja siitä huomas että se oikeesti tuntee mut, kun välillä ei paljoo heppa mielialonjensa saloja paljoa avaa. Kiitos myös koko Ruun porukalle siitä miten paljon teitte tän hevosen kanssa niin että kaikki ei jääny mulle!
                             Hyviä syksyn jatkoja, toivottavasti saan taas kohta päiviteltyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti